EMMA Egyesület

Feliratkozás EMMA Egyesület hírcsatorna csatornájára EMMA Egyesület
A TE történeted, a MI történetünk!
Frissítve: 11 óra 54 perc

Találkozzunk EMMÁNÁL!

cs, 11/30/2017 - 22:13

Kérjük, adományotokkal támogassátok EMMÁT! A ti hozzájárulásotok létfontosságú ahhoz, hogy a megerősítő terek továbbra is működjenek, és kapaszkodót kínáljanak egy nyugodtabb, tudatosabb, mindenki számára boldogabb élethez. Támogatásoddal te is részese lehetsz ennek.

Az alábbi linkre kattintva megtehetitek, nagyon köszönjük:

https://www.adjukossze.hu/kampany/talalkozzunk-emmanal-1268

Szülővé válni, szülőnek lenni szép és örömteli is lehet, bár néha kétségbe ejtően bonyolult, kihívásokkal teli időszak. Az EMMA Műhely egy pihenőhely, amit közösen teremtünk egymásért, egymásnak.

Szülővé válni, szülőnek lenni szép és örömteli. És néha kétségbe ejtően bonyolult. Mit csináljak? Hogy csináljam? Jól csináljuk? Néha kizsigerel. Hova lett az életem? Hova lettek a többiek? Mikor hagynak már békén? Mikor lehetünk újra kettesben? Mármint a párommal…Nem mindig van időnk arra, hogy magunkra is gondoljuk, és töltekezzünk. Nem mindig van pénzünk rá. Nem mindig van hova menni. Olyan hely pedig különösen kevés van, ahová gyerekkel vagy anélkül, sírva vagy nevetve, csiniben vagy slamposan, bárhogyan mehetünk.

Az EMMA Műhelyben sem magyarázni, sem magyarázkodni nem kell. Elmondhatod ami fáj. Örülhetünk annak, ami jó. A meghívott szakértő válaszol a kérdéseinkre, a megosztott tapasztalatokból és tudásból azt vihetjük haza, ami a saját életünkbe beépíthető.

Az EMMA Egyesület tapasztalata az, hogy a gyermekvállalás kihívásokkal teli időszakában a legnagyobb segítséget sokszor egy olyan sorstárs közösség adja, ahol el lehet mondani a problémákat, a fájó és a jó élményeket, a felmerülő kérdéseket egyaránt. Sokszor nincs is többre szükségünk, de erre nagy szükségünk lehet.

 

Az elmúlt két évben közel 350-en vettek részt az EMMA Műhelyeken:

“Szeretem az EMMA Műhelyt, mert szeretem a szervezőket és a résztvevőket, mert ez egy BIZTOS PONT volt az elmúlt hónapokban, ahol megerősítést, inspirálást kapunk és adunk egymásnak. Ez egy női kör, mely nyitott férfiak számára is…”

„Hálásan köszönöm a munkátokat, és hogy itt lehettem.”

Támogasd az EMMA Műhelyt!

Találkozzunk EMMÁNÁL!

 

Kategóriák: Szülés

EMMA Műhely – Anyaságunk története

sze, 11/29/2017 - 22:19

Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/131297764223026/?active_tab=about

A részvétel REGISZTRÁCIÓ-hoz kötött. A Bojtorján terem befogadó képessége korlátozott, ezért kérjük, regisztráljatok az alábbi linken:https://goo.gl/aLoQ6z

Időpont: 2017. december 12., 10-13 óra

Helyszín: Magnet Közösségi Ház – Bojtorján terem

Olyan beszélgetésre, tapasztalatcserére, együttes gondolkodásra hívunk benneteket, ahol témánk az anyaság lesz. A legtöbbet egymás élményeiből tanulhatunk, az együttlét lehetőség arra is, hogy feltöltődve és megerősödve térjünk vissza a hétköznapjainkba. Hozzátok el kérdéseiteket, tapasztalataitokat és tudásotokat, osszuk meg egymással mindazt, ami a saját életünkbe beépíthető.

“Öt gyermekes anyaként az a tapasztalatom, hogy nincsen recept. Ami az egyik gyereknél jól bevált, azzal a másiknál csődöt mondhatunk. Egy valami azonban közös: annak a felismerése, hogy a támogató környezet milyen sok tudást, tapasztalatot, erőt és biztonságot tudott és tud adni a hétköznapokban. Anyaságunknak nem lenne szabad magányban, szomorúságban, kételyek közt és kiszolgáltatottságban telnie.” (Fazakas Pálma, EMMA Egyesület)

 

#anyasag #tamogatokornyezet #emmamuhely #emma #sorstarsak#gyerekneveles

Kategóriák: Szülés

EMMA Műhely – Aranyóra

k, 11/14/2017 - 11:06
  1. november 21., 10 óra

Magnet Közösségi Ház – Bojtorján terem

Facebook esemény linkje és regisztrációs link:  https://www.facebook.com/events/1948179398738390/?active_tab=about

 

Tudtad, hogy a magzatvíz és a mellbimbó illata hasonló? Hogy az újszülött kisbabák a kezüket szagolgatva keresik az utat a mellbimbóhoz az anya hasára kerülve? Gondoltál már arra, hogy a tested milyen tökéletesen alkalmas a kisbabád megnyugtatására, táplálására, melegítésére, a szívverésének és a légzésének a szabályozására és a fájdalmának csillapítására? Hitted volna, hogy az aranyóra, azaz a megszakítás nélküli bőr-bőrkontaktus pozitív hozadékai nagyrésze a szülés utáni napokban, sőt, hetekkel, hónapokkal később is pozitív hatással lehetnek Rád és a kisbabádra? Gyere és beszélgessünk erről az izgalmas, fontos időszakról!

 

 

A részvétel REGISZTRÁCIÓhoz kötött. A Bojtorján terem befogadó képessége korlátozott, ezért kérjük, regisztráljatok az alábbi linken: https://goo.gl/forms/9bhJGgj2mmO9FW482

Vendégünk Csörgő Andi, perinatális szaktanácsadó lesz:

 

„Szültem kórházban, egyetemi klinikán és szültem otthon, voltam dúlaként kórházi szüléseknél és otthoniaknál. Így személyes tapasztalatom anyaként és segítőként is van arról, hányféleképpen alakulhat a szülés utáni néhány óra, hogyan viselkednek a kisbabák, hogyan fogadják őket az anyák, apák és hogyan segít, vagy éppenséggel hogyan akadályoz ebben az érzékeny időszakban a szakszemélyzet. Nem csak a tapasztalataimról, de arról is beszélni fogok, hogy milyen az ideális ellátás és mi volna a szükséges minimum, és hogy mi a különbség a kettő között. Számítok rá, hogy Te is megosztod majd velünk a tapasztalataidat, a kérdéseidet, a véleményedet!”
Kategóriák: Szülés