EMMA Egyesület

Feliratkozás EMMA Egyesület hírcsatorna csatornájára EMMA Egyesület
várandósság, szülés, gyermekágy, anyaság
Frissítve: 13 óra 21 perc

EMMA Műhely – Aranyóra

k, 11/14/2017 - 11:06
  1. november 21., 10 óra

Magnet Közösségi Ház – Bojtorján terem

Facebook esemény linkje és regisztrációs link:  https://www.facebook.com/events/1948179398738390/?active_tab=about

 

Tudtad, hogy a magzatvíz és a mellbimbó illata hasonló? Hogy az újszülött kisbabák a kezüket szagolgatva keresik az utat a mellbimbóhoz az anya hasára kerülve? Gondoltál már arra, hogy a tested milyen tökéletesen alkalmas a kisbabád megnyugtatására, táplálására, melegítésére, a szívverésének és a légzésének a szabályozására és a fájdalmának csillapítására? Hitted volna, hogy az aranyóra, azaz a megszakítás nélküli bőr-bőrkontaktus pozitív hozadékai nagyrésze a szülés utáni napokban, sőt, hetekkel, hónapokkal később is pozitív hatással lehetnek Rád és a kisbabádra? Gyere és beszélgessünk erről az izgalmas, fontos időszakról!

 

 

A részvétel REGISZTRÁCIÓhoz kötött. A Bojtorján terem befogadó képessége korlátozott, ezért kérjük, regisztráljatok az alábbi linken: https://goo.gl/forms/9bhJGgj2mmO9FW482

Vendégünk Csörgő Andi, perinatális szaktanácsadó lesz:

 

„Szültem kórházban, egyetemi klinikán és szültem otthon, voltam dúlaként kórházi szüléseknél és otthoniaknál. Így személyes tapasztalatom anyaként és segítőként is van arról, hányféleképpen alakulhat a szülés utáni néhány óra, hogyan viselkednek a kisbabák, hogyan fogadják őket az anyák, apák és hogyan segít, vagy éppenséggel hogyan akadályoz ebben az érzékeny időszakban a szakszemélyzet. Nem csak a tapasztalataimról, de arról is beszélni fogok, hogy milyen az ideális ellátás és mi volna a szükséges minimum, és hogy mi a különbség a kettő között. Számítok rá, hogy Te is megosztod majd velünk a tapasztalataidat, a kérdéseidet, a véleményedet!”
Kategóriák: Szülés

Sajtófigyelő – október

h, 10/30/2017 - 08:09
Hvg – A nő, 2017/2. különszám

 

Itt olvashatod a cikket, amelyben az EMMA Egyesület és a Másállapotot a szülészetben mozgalom Bánosi Eszterrel beszélget:

HVG_NOK_2017_2

 

Ha elvesztél az anyaságban….

 

http://www.cukimamik.hu/szulo-szoba/anya/item/1545-emma-egyesulet

“Várandósság, szülés, gyermekágy. Legnehezebb és egyben legszebb időszakai lehetnek az anyaságnak, de mi van, ha a szépség eltörpül a minket ért trauma mellet? És mi van, ha erről a körülöttünk lévőkkel nem tudunk beszélni? Nagyon egyedül maradunk, pedig nem így kéne lennie. Fazakas Pálma, az EMMA egyesület vezetője mesél nekünk az alábbi interjúban a segítségnyújtás lehetőségeiről, és saját élményeiről.”

Fotó: EMMA Egyesület

 

Kategóriák: Szülés

Közös Lábos az EMMA Egyesülettel. Ebédelj velünk!

v, 10/01/2017 - 22:41

Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/128497824560567/

Közös Lábos: Az EMMA Egyesület jótékonysági főzése a Szimplakerti Háztáji Piacon.

Ha többet szeretnétek tudni a Szimpla Vásárnap – őstermelői piac minden vasárnap – ról, nézzétek meg ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=qIvX_pQyeIo

Október 8-án, vasárnap az EMMA Egyesület adománygyűjtő ebédjét Dános Tamás sztárszakács főzi. Gyertek el, egyetek velünk és támogassátok EMMÁT!


Menü:
– őszi erdei gombaleves (húsmentes)
– katalán lencseleves (húsos)

A főzés bevételéből az egyesület az EMMA Műhely (http://www.emmaegyesulet.hu/?s=emma+műhely) sorozatot folytathatja, ahol a gyermekvállalással kapcsolatos információk mellett megértést és közösséget is találtok.

A főzés mellett süteményeket is kínálhatunk adományért cserébe.

 

 

Kategóriák: Szülés

Sajtófigyelés – “Minden nőnek joga van döntenie a szülésről”

cs, 08/24/2017 - 20:39

“Az EMMA Vonallal végre társadalmi diskurzus indult el egy olyan témáról, amely gyakran még a legközelebbi családtagok között is tabunak számít. A nőket szülés közben ért traumákról mindaddig nyilvánosan nem igazán illett beszélni – a társadalom egy része pedig a mai napig is valahogy úgy áll a témához, hogy a szülés és a kísérő, esetleges negatív tapasztalatok egész egyszerűen hozzátartoznak a női léthez: vagyis gyakorlatilag “ilyen az asszonysors.”

 

http://www.hazipatika.com/psziche/csalad/cikkek/minden_nonek_joga_van_dontenie_a_szulesrol/20170822165634

 

Kategóriák: Szülés