4 mellbevágó érv az anyai ölelés mellett

Miután elolvastad a cikket, joggal merül fel benned a kérdés: mégis mire várunk? Miért választjuk el a babát az édesanyjától? Miért nem látjuk be, hogy hozzá tartozik? Az élete függhet ettől!

Pár hónapja járta be a sajtót az apró Finley Anderson története. A 25. terhességi hétre született, alig félkilós kisbaba állapota életének második napján válságosra fordult. Az ügyeletes orvos riasztotta a szülőket, hogy búcsúzzanak el a kisbabától, már nincs mit tenni. Hanem amint édesanyja magához ölelte, a kisfiú egyre jobban lett, néhány óra múlva pedig teljesen helyreállt oxigénellátottsága. Az orvosok széttárták a kezüket, nem tudták, mi okozta a csodás gyógyulást. A szülők igen: "Csak egy ölelésre volt szüksége!" állította az édesapa, és igaza volt.

Szerencsére más orvosok tájékozottabbak. Olyannyira, hogy az Egyesült Államokban, többek között Pennsylvania állam Bethlehem városában a koraszülött babákat nem inkubátorban szállítják a koraszülött intenzív centrumba, hanem egy speciális hordozóeszközben, amellyel édesanyja testére rögzítik a picit. Így a baba életfunkciói jobbak, mint az inkubátorban, és az anya sem érzi úgy, hogy rá már nincs is szükség, csak orvosokra, műszerekre és tudományra.

A teljes cikk a babaszoba.hu oldalon olvasható.