Anyatejjel az erős immunrendszerért

Már az előtej is kiemelten fontos, mert védőréteget képez a csecsemők bélrendszerében, ezzel is védve őket a vírusos és bakteriális fertőzésektől. Az anyatejes táplálás népszerűsítése azért fontos, mert az elmúlt években a négy hónapos csecsemőknek már csak a felét szoptatták.

Szakértő: dr. Sassi Lilla, Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szakorvosa

Az első pillanattól: anyatej!

Az előtej védi a csecsemőket a vírusos és bakteriális fertőzésektől. – hívta fel a figyelmet dr. Sassi Lilla, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szakorvosa.

Pandémia idején

Az elmúlt év egyik káros hozadéka, hogy több lett a tápszeres baba – az édesanyák szorongásának következménye lehet, hogy kevésbé sikeres a szoptatás.

Természetes “védőoltás”

Az újszülöttek és csecsemők számára az anyatejes táplálás a legtermészetesebb és a legideálisabb. Ha ugyanis elég anyatej áll rendelkezésre, életük első hat hónapjában más táplálékra nincs is szükségük.

Az első néhány csepp anyatej, az úgynevezett előtej olyan szerepet tölt be, mint az első védőoltás: ennek segítségével immunanyagokkal, fehérvérsejtekkel és enzimekkel teli anyag jut a kicsik szervezetébe.

Ha ezt kapják meg először, az olyan bevonatot képez a bélrendszerünkben, ami komoly védelmi vonalat alakít ki a vírusokkal és a bakteriális fertőzésekkel szemben is – hangsúlyozta Dr. Sassi Lilla.

A cikk folytatása a HelloBaby oldalán olvasható.