Ma kezdődik a Szoptatás Világhete

A Szoptatás Világhetét 1992 óta ünnepeljük minden év augusztus 1–7. között a World Alliance for Breastfeeding Action (Fellépés a Szoptatásért Világszövetség, WABA) kezdeményezésére. A Szoptatás Világhetének kezdőnapja az Innocenti Nyilatkozat évfordulóját jelzi.

Az évről évre visszatérő kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a szoptatás támogatásának fontosságára. A WABA évente meghatározza a világhét témáját, amely a szoptatásnak és a szoptatás támogatásnak különböző aspektusaira hívja fel a figyelmet. 2016 óta a téma mindig szoros kapcsolatban van az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célokkal is.

Az idei világhét témája: „A szoptatás védelme közös felelősségünk”

A szoptatás minden gyermek számára létfontosságú a lehető legjobb életkezdéshez. Az anyatej a csecsemő első oltása, a legjobb táplálékforrás, támogatja az agy, az immunrendszer és valamennyi szervrendszer fejlődését. A szoptatás elősegíti az anya és a csecsemő közötti kötődést, továbbá jótékony hatással van mind az anya, mind a gyermek egészségére nemcsak rövid, hanem hosszú távon is.

Folytatás a SzoptatásInfó oldalon.