Május, a születés hónapja

Májusban is sok színes programmal várta az anyukákat és a babákat a baba-mama klub, amelyek közül kiemelkedett a Születés Hete rendezvénysorozat programnapja a Tárnoki Anyatej Klub és az érdi Kötelék közösség szervezésében, a baba-mama klub és a lelkes anyukák támogatásával.

Május 14-én, csütörtökön, immáron második alkalommal a tárnoki anyukák helyben is részesei lehettek az idén 13. életévét ünneplő Születés Hete rendezvénysorozatnak. A programsorozat célja, hogy az érdeklődők sokrétű, hiteles információt kapjanak a családdá válás sokszor bonyolult kérdéseiben. Az idei év fő témája a császármetszés utáni természetes úton történő szülés volt, de sok más értékes információval is gazdagodtak, akik részt vettek a rendezvényen. A programon, egyetlen férfiként, Szolnoki Gábor is megjelent és köszöntőjében elmondta, hogy számára apaként mennyire meghatározó élmény volt az életében gyermekei születése.

Az előadások sorát Csörgő Andrea, perinatális szaktanácsadó nyitotta, és a hallgatósággal a testvér születésének témáját járták körbe, pontosabban azt, hogyan készíthetjük fel mi, anyák gyermekünket/gyermekeinket arra, hogy testvér vagy akár testvérek érkeznek a családba, és hogyan készülhetünk fel mi magunk is.

A cikk folytatása a Tárnokhír Online oldalán olvasható.