Születés hete

2013-05-08 - Május 3-án és 4-én Százhalombattán gyűltek össze kismamák és kispapák, 11-én Érden adnak egymásnak találkozót szakemberek és érintettek.

Kötelék néven civil tömörülés fogja egybe az Érd térségi családokat, évek óta szerveznek a születés és babagondozás körüli témákban különböző akciókat, programokat és továbbképzéseket. A Születés Hete idei rendezvénysorozata május 3-án délelőtt a Dunafüreden, Flóra néni házában kezdődött, ahol a fiatal anyukák kisbabáikkal együtt vehettek részt a születés utáni időszakról szóló előadásokon. A részt vevők a szoptatásról, a császármetszés utáni lehetőségekről, a család változásairól beszélgethettek a meghívott szakemberekkel.

Délután a "Matrica" Múzeumban folytatódott a program. A szervezők azokra a leendő szülőkre gondoltak, akik még dolgoznak, így az előadások is többnyire a szülés előtti témákra vonatkoztak. Az országban öt szülésznő rendelkezik olyan engedéllyel, amivel részt vehet otthonszülésben, közülük ketten tisztelték meg a százhalombattai találkozót és beszélgettek erről a kérdésről az érdeklődőkkel.

A cikk folytatása a Százhalombattai Hírtükör oldalán olvasható.